Going Abroad? Blogi-ohjeet

Image
Nainen pitelee karttaa sillalla

Opiskelijat kirjoittavat Googlen Bloggerilla blogia oppimispäiväkirjanaan vaihdon aikana. Blogit ovat alussa yksityisiä, mutta kv-vastaavan pyynnöstä ne voidaan muuttaa julkisiksi jo vaihdon aikana. Muutoin julkaisuluvan saaneita blogeja julkaistaan kaksi-kolme kertaa vuodessa.

Vaihtoehtoisesti voit toteuttaa blogin videoprojektina. Tällöin postaat tunnelmia arjesta ja työskentelystä vieraassa kulttuurissa videoiden välityksellä omaan blogiisi. Tarkoituksena on tuottaa elämänmakuisia ja innostavia välähdyksiä maailmalta, jotka innostavat muitakin nuoria kansainvälistymään.

 

Ohjeet opettajalle

Hyrian opiskelijoilla ja henkilöstöllä on automaattisesti EduGoogle -tili, jonka kautta pääsee Googlen sovulluksiin, myös Bloggeriin. Hyrian etunimi.sukunimi@hyria.fi-käyttäjätunnuksella ja -salasanalla pääsee kirjautumaan myös Googlen oppilaitostiliin. Mikäli salasana ei toimi, opiskelijoiden ICT helpdesk tai verkkovalmentajat resetoivat salasanoja.

1. Ilmoita vaihtoon lähtevien opiskelijoiden nimet, opiskeluala ja ja myös ohjaavien opettajien yhteystiedot oheisella lomakkeella verkkopedagogille. Mikäli opiskelija haluaa kutsua esim. vanhempiaan blogin lukijaksi, kerää myös nämä tiedot. 

3. Mikäli opiskelija on estynyt osallistumaan yhteisiin perehdytyksiin, huolehdi siitä, että sovitaan erillinen aika perehdytykseen. Ennen vaihtoon lähtöä on hyvä varmistaa, että blogin kirjoittaminen sujuu ongelmitta.

4. Verkkopedagogi avaa blogin ja kutsuu opiskelijan kirjoittamaan blogia  ja ammatillisen opettajan kommentoimaan opiskelijan suoritusta. Lisäksi lukukutsu lähetetään omalle kv-vastaavalle, oman alan koulutuspäällikölle ja Hyrian kv-koordinaattorille. Opiskelijat eivät koskaan itse avaa blogeja.

Tilauslomake blogin kirjoittajista ja lukijoista

Blogikutsun hyväksyminen ja blogiin liittyminen

 

Ohjeet opiskelijalle

Blogikutsun hyväksyminen ja blogiin liittyminen

Blogin kirjoittamisen ohjeet

 

Aikaisempiin blogeihin pääset tutustumaan täällä!