Maatalousala
Viljelijän ammattitutkinto

Viljelijän ammattitutkinto

Viljelijä yhdistää toisiinsa luonnon tarjoamia tuotannon tekijöitä, tuotantovälineisiin sitoutunutta pääomaa ja työpanosta ja saa aikaan tarvittavia tuotteita ja palveluita.

Viljelijän ammattitutkintoon valmistava koulutus keskittyy kasvinviljelytilan ammattilaiselta vaadittaviin ammattitaitovaatimuksiin. Viljelijän osaaminen ja liikkeenjohtokyvyt vaikuttavat oleellisesti tuotannon kannattavuuteen niin elintarvikkeiden kuin eläinten rehujen laatuun, terveellisyyteen ja turvallisuuteen.

Lisätietoja:

Kouluttaja Marja Aalto

puh. 050 415 3498

marja.aalto(at)hyria.fi


 
 

Viljelijän ammattitutkinto

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Uudenmaankatu 249, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Hinta
Opiskelijamaksu 450 € ja tutkintomaksu 58 €. Mikäli opiskelija suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, maksaa hän vain 58 € tutkintomaksun. Koulutus on osittain opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.
Tuotteet
Studentum Aikuiskoulutus
Jatkuva haku_Viljelijän ammattitutkinto
Kuvaus

 Viljelijän ammattitutkinto (pdf) (124.9 KB)

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat kasvinviljelytilan yritystoiminnan harjoittamisen ja sukupolvenvaihdoksen yhteydessä lisää ammattitaitoa ja osaamisen dokumentointia. Tutkinto täyttää nuoren viljelijän käynnistystuen, investointituen ja luopumistukilain edellyttämät koulutusvaatimukset. (Vna maatalouden investointituesta ja nuoren viljelijän aloitustuesta, 240/2015).

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite

Viljelijän ammattitutkinto suuntautuu niihin maatalousalan ammattitaitovaatimuksiin, jotka edellytetään kasvinviljelytilan ammattilaiselta. Viljelijä on oman maatilayrityksensä johtaja, joka suunnittelee ja organisoi tuotannon. Kasvinviljelyn ammattilainen voi työskennellä myös palkattuna tilanhoitajana tai työntekijänä yksikkökooltaan suurella tilalla.

Aika

Koulutuksen kesto on noin 1,5 - 2 vuotta.

Haku

Hakuaika jatkuva. Hae koulutukseen tästä: Viljelijän ammattitutkinto, nonstop

Oppisopimusasiat

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen www.hyria.fi/oppisopimus -> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten.

Peruutusehdot (eivät koske oppisopimusopiskelijaa)

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Mikäli ilmoittautuja ei pääse koulutukseen, peruutus voidaan tehdä ilmoittautumisajan loppuun saakka sekä viimeistään 5. arkipäivänä opiskelupaikkatiedon saamisen jälkeen. Muutoin veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut ja opiskelupaikkatiedon saanut jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko koulutuksen hinnan. Ilmoitathan esteestäsi, jotta opiskelupaikka ei jäisi käyttämättä! Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.