Maatalousala

Maatalouden tehtävänä on luonnosta saatavien tuotteiden ja erilaisten palvelujen tuottaminen, jalostaminen ja hyödyntäminen. Maatilojen merkitys myös metsäteollisuuden raaka-aineen sekä vaihtoehtoisten energiamuotojen tuottajana on merkittävä. Taloudellisesti kannattava maatalous luo edellytykset elämiseen maaseudulla ja kaupungeissa.

Viljelijän ammattitutkintoon valmistava koulutus on suunnattu ja soveltuu erityisesti kasvinviljelytilojen jatkajille. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen täyttää nuoren viljelijän käynnistystuen, investointituen ja luopumistukilain edellyttämät koulutusvaatimukset. 

Maatalousalan perustutkinnon eläintenhoitajan opintoihin kuuluu maaseutuyrittämisen perustaitojen lisäksi opintoja eri pieneläinten tuntemuksesta ja hoidosta. Eläintenhoitajan koulutuksessa voi suuntautua myös maatilojen eläinten hoitoon ja työskennellä esimerkiksi karjanhoitajana, maatalouslomittajana tai maaseutuyrittäjänä. Eläintenhoitajat voivat työskennellä myös lemmikkieläinkaupan tai -hoitolan palveluksessa sekä eläinlääkäreiden avustajina.

Tutustu alkaviin koulutuksiimme ja ilmoittaudu mukaan koulutuskalenterin kautta.


Lisätietoja koulutuksista saat Hyrian hakutoimistosta

Koulutuskalenteri - Jatkuva haku

Nimi Paikkakunta
Viljelijän ammattitutkinto Hyvinkää

Koulutuskalenteri

Alkamisaika Nimi Paikkakunta
29.11.2016 Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto Hyvinkää
20.12.2016 Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto Hyvinkää
11.1.2017 Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja - Eläintenhoidon osaamisala Hyvinkää
11.4.2017 Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto Hyvinkää
19.4.2017 Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto Hyvinkää
17.5.2017 Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto Hyvinkää