Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, Kokki tai Tarjoilija

16.1.2017 - 31.1.2019

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Torikatu 18, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Tuotteet
Ravintola- ja catering-ala
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Studentum Aikuiskoulutus
Maahanmuuttajakoulutukset
Perustutkinnot
Kuvaus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan pt 160117 (pdf) (182.4 KB)

Kohderyhmä

Tutkinto on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja/tai suurtalousalasta kiinnostuneille ja alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa perustutkinnon suuntautuen kokin tai tarjoilijan tehtäviin. Hakijoilta edellytetään sitoutumista suorittaa näyttötutkinto työn ohessa. Hakijalle on eduksi alan työkokemus. 

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2) sekä työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite         

Tavoitteena on suorittaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, joko valmistavan koulutuksen kautta tai osallistumalla suoraan tutkintotilaisuuksiin. Koulutuksen suorittanut osaa toimia laatu-, kustannus- ja asiakaspalvelutietoisesti ravintola-alan perusammattitaitoa vaativissa tehtävissä, kuten työntekijänä erityyppisissä ravitsemusliikkeissä sekä keittiössä että tarjoilu- ja myyntitehtävissä. 

Tarjoilijan työstä ja salityöskentelystä kiinnostuneella ravintola-alan opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa yhtenä tutkinnon osana Baarimestarin erikoisammattitutkinnon baaritarjoilun tutkinnon osa. Baaritarjoilun tutkinnon osan suorittaminen antaa hyvät valmiudet suoriutua baarin perustehtävistä ja työskennellä baaritiskin takana valmistamassa laadukkaita juomasekoituksia.

Aika              

16.1.2017 - 31.1.2019. Lähiopetusta on 2–3 pv/viikko + etä- ja työssäoppiminen. Lähipäivien aikataulut tarkentuvat ryhmän kanssa tehtävän suunnitelman mukaan. Koulutus toteutetaan mahdollisimman joustavana lähi- ja etäopiskeluna sekä työssäoppimisena työpaikalla.

Haku             

Hakuaika päättyy 16.12.2016.  Hae koulutukseen tästä: Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, 16.1.2017

Koulutukseen hakeneet kutsutaan haastatteluun ja lähtötason kartoitukseen.

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen www.hyria.fi/oppisopimus-> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten.

Infotilaisuus 

14.12.2016 klo 14–16 osoitteessa Hyria Hyvinkää, Torikatu 18 (käyntiosoite Tallimiehenkatu 5), luokka A113. Ennakkoilmoittautuminen 12.12.2016 mennessä Sari Joensuu, puh. 050 415 5598, sari.joensuu(at)hyria.fi

Peruutusehdot (eivät koske oppisopimusopiskelijaa)

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Peruutus voidaan tehdä viimeistään 14 päivän kuluttua opiskelupaikkatiedon saamisesta. Jos opiskelija on aloittanut koulutuksen tämän ajan sisällä, tässä tapauksessa peruutusoikeus päättyy koulutuksen aloittamiseen. Peruutusilmoitus tehdään sähköpostilla hakutoimisto@hyria.fi.

Maksullisissa koulutuksissa veloitamme koko opiskelijamaksun, mikäli koulutukseen valittu jättää saapumatta ilman peruutusilmoitusta. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.  

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutokseen, koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.