Puutarhatalouden perustutkinto, puutarhuri - Puutarhatuotannon osaamisala

10.8.2017 - 27.11.2019

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Uudenmaankatu 249, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Hinta
Tutkintomaksu 58 €. Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelija kustantaa itse.
Tuotteet
Puutarhatalouden perustutkinto
Puutarhatalousala
Studentum Aikuiskoulutus
Puutarhatalouden perustutkinto_koulutusesite
Perustutkinnot
Kuvaus

Puutarhatalouden perustutkinto 2017 (pdf) (179.3 KB)

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat puutarha-alalle aikovat tai jo alalla työskentelevät aikuiset. Alan töitä tehdään mm. kasvihuoneilla sekä avomaaviljelmillä, puutarhamyymälöissä, taimitarhoissa ja kaupungin puisto-osastoilla.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite

Puutarhatalouden yleisenä tavoitteena on tuottaa hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, koristekasveja, lisätä ympäristön viihtyisyyttä sekä luoda elämyksiä arki- ja juhlatilanteisiin. Valmistavan koulutuksen ja tutkinnon painopiste on puutarhatuotannossa, jolloin tutkinnon suorittaja osaa viljellä kasvihuoneessa ja avomaalla viljelykasveja ja puutarha-alan tuotteita. Hän osaa valita kasvien erityisvaatimusten mukaisen viljelymenetelmän ja työtavan.

Keskeinen osa ammattitaidosta hankitaan alan työpaikoilla, joten yhteydet työelämään ovat arvokkaita ja tukevat opintojen suorittamista menestyksellisesti.

Aika

10.8.2017 - 27.11.2019.

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, riippuen opiskelijan henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta.

Koko tutkinnon suorittaminen on tutkintoon johtavassa koulutuksessa ensisijainen tavoite. Lisäksi opiskelija voi suorittaa tutkinnon osan tai osia kerrallaan omaa ammattipätevyyttä edistäen, silloin kun se on yksilön opiskeluvalmiuksien, elämäntilanteen tai työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaista. Koko tutkinto on mahdollista suorittaa myöhemmin, jolloin opiskelijalle laaditaan suunnitelma koko tutkinnon suorittamisesta mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä työpaikan kanssa.

Näyttötutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta, työssä oppimista, itseopiskelua, verkko-opiskelua. Lähiopetusta on koulutuksen alkuvaiheessa 10–12 päivää kuukaudessa, myöhemmin 5–6 päivää kuukaudessa.

Haku

20.2. - 20.4.2017. Hae koulutukseen tästä: Puutarhatalouden perustutkinto, puutarhuri, 10.8.2017

Valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Hakemusten perusteella jatkoon valitut hakijat saavat ennakkotehtävän ja kutsutaan haastatteluun. Lopullinen valinta tehdään haastattelun jälkeen toukokuussa. Toukokuussa järjestetään infotilaisuus valituille. Infotilaisuudessa tutustutaan näyttötutkintojärjestelmään, tutkinnon rakenteeseen, opintojen henkilökohtaistamiseen ja omien opiskeluvalmiuksien itsearviointiin.

Oppisopimusasiat

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen www.hyria.fi/oppisopimus -> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten. 

Peruutusehdot  

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Mikäli ilmoittautuja ei pääse koulutukseen, peruutus voidaan tehdä ilmoittautumisajan loppuun saakka sekä viimeistään 5. arkipäivänä opiskelupaikkatiedon saamisen jälkeen. Ilmoitathan esteestäsi, jotta opiskelupaikka ei jäisi käyttämättä!

Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.