Arboristin ammattitutkinto

9.1.2017 - 28.11.2018

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Uudenmaankatu 249, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Hinta
Opiskelijamaksu 450 € ja tutkintomaksu 58 €. Mikäli opiskelija suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, maksaa hän vain 58 € tutkintomaksun. Koulutus on osittain opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Valmistavassa koulutuksessa käytetään henkilökohtaisia kiipeilyvälineitä ja- tarvikkeita, joiden aiheuttama kustannus on noin 1200 eurosta ylöspäin.
Tuotteet
Arboristin ammattitutkinto
Luonto- ja ympäristöala
Puutarhatalousala
Studentum Aikuiskoulutus
Ammattitutkinnot
Kuvaus

 Arboristin ammattitutkinto (pdf) (175.8 KB)

Kohderyhmä

Arboristin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka jo työskentelevät tai suunnittelevat sijoittuvansa kaupunkien, kuntien, seurakuntien, taloyhtiöiden ja vastaavien pihapuita, puisto-, taajama- ja virkistysmetsiä omistavien yhteisöjen palvelukseen. Koulutuksen ja tutkinnon myötä on mahdollisuus toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Ennakkovaatimuksena on ammattitutkintoa tukeva, alaa sivuava perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot sekä alan työkokemusta. Lisäksi koulutukseen ja tutkintoon hakeutuvalla tulee olla fyysiset ja henkiset valmiudet korkeallakin puussa tehtävistä haasteellisista puunhoitotoimenpiteistä suoriutumiseksi.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite          

Arboristin ammattitutkinnon myötä on valmiudet suunnitella ja toteuttaa yksittäisten puiden ja puuryhmien perustamis-, istutus- ja sekä muita puun elinkaaren ja toiminnallisen tarkoituksen mukaisia toimenpiteitä. Opinnoissa korostuvat puiden ominaisuuksien tunteminen, puiden kunnon määrittäminen ja hoitotoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus sekä turvallinen työvälineiden käyttö eri tekniikoilla tehtävissä töissä.

Aika              

9.1.2017 - 28.11.2018.

Haku            

Hakuaika 30.5. - 30.10.2016. Hae koulutukseen tästä: Arboristin ammattitutkinto, 9.1.2017

Koulutukseen valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella 12 - 16 henkilöä. Oppisopimuskoulutuksena valmistavan koulutuksen voi aloittaa joustavammin.

Oppisopimusasiat

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen www.hyria.fi/oppisopimus -> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten.

Peruutusehdot (eivät koske oppisopimusopiskelijaa)

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Mikäli ilmoittautuja ei pääse koulutukseen, peruutus voidaan tehdä ilmoittautumisajan loppuun saakka sekä viimeistään 5. arkipäivänä opiskelupaikkatiedon saamisen jälkeen. Muutoin veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautunut ja opiskelupaikkatiedon saanut jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko koulutuksen hinnan. Ilmoitathan esteestäsi, jotta opiskelupaikka ei jäisi käyttämättä! Maksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.