Kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Käräjäkatu 2, Riihimäki
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Hinta
Tutkintomaksu 58 € ja opiskeluun tarvittavat välineet, vaatteet sekä oppikirja. Koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa.
Tuotteet
Studentum Aikuiskoulutus
Perustutkinnot
Kauneudenhoitoalan perustutkinto
Kuvaus

Kohderyhmä

Kauneudenhoitoalan perustutkinnon valmistava koulutus on tarkoitettu aikuisopiskelijoille. Valmistavan koulutuksen tarkoituksena on saavuttaa sellainen tietotaito, että koulutuksen aikana tai sen päättyessä on mahdollisuus suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinto näyttötutkintona.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite         

Tavoitteena on suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinto näyttötutkintona.

Kosmetologi hoitaa ihmistä päästä varpaisiin, ennaltaehkäisten erilaisia sairauksia ja kosmeettisia haittoja. Kosmetologi suunnittelee, toteuttaa ja markkinoi hyvinvointia ja kauneutta edistäviä sekä ylläpitäviä hoitoja. Kosmetologin tekemiä hoitoja ovat kasvo-, käsi- ja jalkahoidot kevennyksillä, vartalohoidot sekä ehostus. Hoidoissa käytetään erilaisia hierontamenetelmiä ja hoitoja tehostavia laitteita. Asiakasohjaus kuuluu hoitokäsittelyihin.

Työssä vaaditaan luotettavuutta, hyviä sosiaalisia taitoja ja siisteyttä. Kosmetologit voivat työskennellä itsenäisenä kauneudenhoitoalan ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa alan yrityksissä, kylpylöissä, maahantuontiyrityksissä, erilaisissa myynti ja markkinointi tehtävissä, kouluttajina tai tuote-esittelijöinä.

Aika              

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta on syksyllä 2017.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähipäivät ovat tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltoina klo 17.00 - 20.15 ja joka toinen lauantai klo 9.00 -15.00. Opinnot kestävät noin 2 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Lähiopintojen lisäksi opiskellaan verkko-oppimisympäristössä, työssäoppimisessa ja asiakaspalvelussa. Opiskelu on päätoimista.

Haku            

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen, www.hyria.fi/oppisopimus -> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten.

Osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen.

Peruutusehdot

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Mikäli ilmoittautuja ei pääse koulutukseen, peruutus voidaan tehdä ilmoittautumisajan loppuun saakka sekä viimeistään 5. arkipäivänä opiskelupaikkatiedon saamisen jälkeen. Ilmoitathan esteestäsi, jotta opiskelupaikka ei jäisi käyttämättä!

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.