Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonto- ja ympäristöneuvoja

1.12.2016 - 30.11.2018

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Uudenmaankatu 249, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto@hyria.fi
Hinta
Tutkintomaksu 58 €. Oppikirjat ja muun opiskelijamateriaalin opiskelija kustantaa itse. Koulutus on osittain opetusministeriön rahoittamaa koulutusta.
Tuotteet
Luonto- ja ympäristöala
Studentum Aikuiskoulutus
Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto
Perustutkinnot
Kuvaus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto (pdf) (177.8 KB)

Kohderyhmä

Luonto- ja ympäristöalalle aikovat tai jo alalla työskentelevät aikuiset. Luonto- ja ympäristöneuvoja toimii yksityisellä ja julkisella sektorilla järjestöissä, kerhoissa, leiritoiminnassa, päiväkodeissa, luontokouluissa, matkailuyrityksissä, palvelutaloissa, viriketoiminnassa, hyvinvointi- ja virkistyspalveluissa.

Koulutus soveltuu myös työttömyysetuudella opiskeleville. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista. Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta löydät alla olevasta linkistä:

Lisätietoja työttömyysetuudella opiskelusta

Tavoite 

Luonto- ja ympäristöneuvojan toiminnan tavoitteena on kestävään ja vastuulliseen elämäntapaan perehdyttäminen. Luonto- ja ympäristöneuvojan tehtävänä on edistää yhteiskuntamme ja sen jäsenten toimimista ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla. Työssä hyödynnetään biologiaan, sosiologiaan ja psykologiaan sekä teknologiaan perustuvia ammatillisia perusvalmiuksia.
 
Keskeinen osa ammattitaidosta hankitaan alan työpaikoilla, joten yhteydet työelämään ovat arvokkaita ja tukevat opintojen suorittamista menestyksellisesti.

Aika

1.12.2016 - 30.11.2018.

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, riippuen opiskelijan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta.
 
Koko tutkinnon suorittaminen on tutkintoon johtavassa koulutuksessa ensisijainen tavoite. Lisäksi opiskelija voi suorittaa tutkinnon osa tai osia kerrallaan omaa ammattipätevyyttä edistäen, silloin kun se on yksilön opiskeluvalmiuksien, elämäntilanteen tai työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaista. Koko tutkinto on mahdollista suorittaa myöhemmin, jolloin opiskelijalle laaditaan suunnitelma koko tutkinnon suorittamisesta mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä työpaikan kanssa.
 
Näyttötutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähiopetusta, työssä oppimista, itseopiskelua, verkko-opiskelua.

Haku

1.9. - 30.10.2016. Valintaa edeltää hakijoiden haastattelu. Hae koulutukseen tästä: Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonto- ja ympäristöneuvoja, 1.12.2016

Oppisopimusasiat

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen www.hyria.fi/oppisopimus -> Lähetä tietosi uutta oppisopimusta varten.

Peruutusehdot (eivät koske oppisopimusopiskelijaa) 

Tiedotamme opiskelupaikan saamisesta henkilökohtaisesti. Mikäli ilmoittautuja ei pääse koulutukseen, peruutus voidaan tehdä ilmoittautumisajan loppuun saakka sekä viimeistään 5. arkipäivänä opiskelupaikkatiedon saamisen jälkeen. Ilmoitathan esteestäsi, jotta opiskelupaikka ei jäisi käyttämättä!

Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään. Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.