Anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevyyskoulutus ja -koe

14.11.2016

Perustiedot
Koulutuspaikka
Hyria, Torikatu 18, Hyvinkää
Lisätietoja
hakutoimisto(at)hyria.fi
Hinta
Koulutuksen hinta on 124 € (sis. alv 24%) sisältäen opetuksen, materiaalin, kokeen ja todistuksen. Kokeen hinta ilman koulutusta on 62 € (sis. alv 24%)
Tuotteet
Ravintola- ja catering-ala
Anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevyyskoulutus ja -koe
Pätevyys- ja korttikoulutukset
Kuvaus

Anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevyyskoulutus ja -koe_syksy (pdf) (123.6 KB)

Kohderyhmä

Alkoholilain 21 b §:n mukaan anniskelupaikassa tulee olla vastaava hoitaja ja hänellä tarpeellinen määrä sijaisia, jotka anniskeluluvan haltija määrää. Vastaavan hoitajan ja hänen sijaistensa tulee olla sopivia tehtävään ja heillä tulee olla koulutuksen tai kokemuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito. Koulutuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito edellyttää vähintään yhden vuoden päätoimista ravitsemisalan koulutusta, jonka opetusohjelmaan sisältyy alkoholijuomien anniskeluun liittyvää opetusta ja käytännön harjoittelua. Sellaisella anniskeluravintolassa työskentelevällä henkilöllä, jolla on vähintään yhden vuoden kestänyt tarjoilijan tehtäviin soveltuva koulutus ja siitä tutkintotodistus, on edelleenkin kelpoisuus vastaavaksi hoitajaksi. 

Kokemuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito edellyttää vähintään kahden vuoden päätoimista työskentelyä alkoholijuomien anniskelussa ja ravitsemisalan oppilaitoksen antamaa todistusta siitä, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. 

Aika

Koulutus klo 9.00–13.30 ja koe klo 14.00–15.30                            

Kokeeseen voi osallistua myös ilman koulutusta. Kokeen voi suorittaa myös englannin kielellä. 

Haku

Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen viisi päivää ennen kyseistä koulutuspäivää.

Hae koulutukseen tästä: Anniskelukoulutus ja -koe, 19.9.2016

Hae koulutukseen tästä: Anniskelukoulutus ja -koe, 14.11.2016


Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova, mutta se voidaan peruuttaa kuluitta viikkoa ennen tilaisuutta. Sen jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautunut jättää saapumatta koulutukseen/kokeeseen ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.                            

Oppilaitos pidättää itsellään oikeuden koulutuksen/kokeen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.