Ajankohtaista

31.1.2011 8.00

Taitaja 2011 Cateringkokkien semifinaali

Sakonkadun yksikössä kisailtiin cateringkokkiparien paremmuudesta 18.-19.1.


Semifinaaliparit tulivat Lappeenrannasta, Turusta, Kotkasta ja Haminasta. Tiistaina kilpailijat aloittivat urakkansa klo 13 ja lopettivat klo 17.30. Jokaisella parilla oli oma henkilökohtainen avustaja. Avustajina toimivat Hyrian Sakonkadun catering-alan ja kokkien kolmannen vuosikurssin opiskelijat. Työelämästä työntekijöiden tuomarina toimi Marju Pasanen ja työnantajien edustajana Jukka Kuparinen. Hyrian opettajatuomarina toimi Marjo Lapinoja ja päätuomarina Kari Jaakkola Raisiosta.


Kilpailijat tekivät tiistaina kirjallisen tehtävän ja esivalmistivat seuraavan päivän ruokia. Kilpailutehtävänä oli valmistaa ammattikorkeakoulun opiskelija-/henkilöstölounas sekä oppilaitoksen hallituksen kokouksen tilaustarjoiluja.


   Kuvia Cateringkokkien semifinaalista


Opiskelija-/henkilöstölounas

Talon kasvispihvit, sienikastike
perunalisäke, kasvislisäke, sämpylät
manna-vadelmapihvi


Hallituksen tilaustarjoilu toteutettiin lautasannoksina

Savulohisalaatti, sämpylä                       


Keskiviikkona parit aloittivat työnsä klo 8.00 10 minuutin välein. Koko kilpailutehtävään he saivat käyttää aikaa 2 tuntia.


Kilpailu oli tasaväkinen. Tuomarit valitsivat tarkkojen kriteerien pohjalta voittajapariksi  Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta Haminasta, Krista Bycklingin  ja Reetta Hynnisen. Voittonsa ansiosta pari pääsee kilpailemaan toukokuussa cateringkokki finaaliin Kuopioon.

 

Semifinaalien järjestäminen innosti oman osastomme opiskelijoita mukaan kilpailutoimintaan.


Lisätietoja
Hyria koulutus

Semifinaalivastaava, opettaja
Päivi Törmä
Puh. 040 330 5266
paivi.torma(at)hyria.fi



Palaa otsikoihin