Ajankohtaista

10.5.2011 15.59

Kestävän kehityksen päivä 18.5. Hyrian Kirsikkapuussa

Karankadulla, lounaskahvila Kirsikkapuussa, toteutetaan kestävän kehityksen periaatteilla lounas 18.5. Idea tähän teemapäivään tuli henkilöstön koulutuksista. Asia on todella pinnalla tällä hetkellä, esim. Ateriamestarit, Apetit tuotteilla on tehty hyvää reseptiikkaa tähän tarkoitukseen esimerkiksi kasviksilla korvataan lihaa.


Mitä kestävä kehitys voi olla ruokapuolella?

Ruoan valmistuksessa kestävä kehitys tarkoittaa lähiruoan, luomuruoan, kasvisruoan lisäämistä. Keinoja ovat myös energian- ja veden kulutuksen seuraaminen, jätteiden määrän vähentäminen, kasvisten käytön lisääminen, lihan käytön vähentäminen. Luomu- ja lähiruoan hyödyntäminen vaikuttaa suoraan esim. kuljetuskustannuksiin, pakkausmateriaaleihin, nämä ovat ratkaisuja, joilla kestävää kehitystä edistetään.


”On siis valinnoista kiinni kuinka kestävää kehitystä edistetään. Me ruokahuollossa toivomme, että luomu- ja lähiruoka olisi Hyrian mainosvaltteja jo lähitulevaisuudessa, sillä edistäisimme myös kestävää kehitystä,” toteaa ruokapalveluesimies Marianne Töyrälä Karankadun Kirsikkapuusta.


Tapahtumaa on tarkoitus toistaa ja jalostaa tulevaisuudessa.


Ammattikeittiöillä on tärkeä rooli koko elintarvikeketjun kestävyyden kehittämisessä. Ammattikeittiöiden valinnat vaikuttavat koko elintarvikeketjuun aina alkutuotannosta kuluttajan lautaselle asti.


Meidän suomalaisten kulutuksen ympäristövaikutuksista noin kolmannes aiheutuu ruokailusta. Ruoan hankkiminen ja laittaminen itse on toistaiseksi ollut helpoin tapa vaikuttaa syömänsä ruoan ympäristövaikutuksiin. Suurin osa ihmisistä syö kuitenkin säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita koulussa, työpaikkaruokailussa, sairaalassa, ravintolassa.


Lisätietoja tapahtumasta

Hyria koulutus

Kirsikkapuu, Karankatu
ruokapalveluesimies
Marianne Töyrälä
Puh. (019) 778 1111, 050 573 6822


Lisätietoja valtakunnallisesti aiheesta: www.ekocentria.fi/



Palaa otsikoihin