Ajankohtaista

7.10.2014 14.30

Hyrian Kaskinauris voittoon Luomu SM -kisoissa

Hyrian Kaskinauris kiri voittoon ensimmäisen kerran järjestetyssä Luomu SM -kisan julkisten ruokapalveluiden sarjassa. Ravintola-sarjan ensimmäisen sijan vei Tampereen Kauppahallissa toimiva ravintola LEO. Turun Steiner-koululle annettiin kunniamaininta.

Kaskinauriissa käytetään luomutuotteita

Kaskinauriissa luomun käyttöprosentti on 16 %. Luomun käyttöä lisätään pikkuhiljaa myös muissa pisteissä.

”Hyrian Kaskinauriissa luomutuotteiden käyttö on luonnollista ja luonto- ja ympäristöaloja opiskelevat asiakkaammekin ovat hyvin tietoisia näistä asioista. Oppilaitoksellamme on myös OKKA-säätiön myöntämä Ympäristösertifikaatti. Luomutuotteiden saatavuus on jo melko hyvä tukkuliikkeidenkin kautta ja saamme jonkin verran oman oppilaitoksemme tuottamia tuotteita käyttöömme. Kisan voitto oli miellyttävä yllätys, täytynee hieman juhlistaa tätä myös oppilaiden ja henkilökunnan kanssa vaikkapa luomuisella täytekakulla” kertoo ruokapalveluesimies Marianne Töyrälä.

Kestävän kehityksen johtaminen on Hyriassa strategialähtöistä. Ympäristötyön tavoitteena on vastata työelämän ympäristöosaamistarpeisiin ja yksi Hyrian toimintaa ohjaavista arvoista on vastuullisuus.

Luomu SM 2014

Portaat luomuun -ohjelma järjesti ensimmäistä kertaa ammattikeittiöille luomutuotteiden käyttöön
liittyvän kilpailun. Kilpailussa oli oma sarja julkisille ruokapalvelutoimijoille ja yksityisille ravintoloille,
koska näiden toiminta ja elintarvikkeiden hankinta eroavat merkittävästi toisistaan.

Kilpailuun osallistuneiden ammattikeittiöiden tuli osoittaa luomutuotteiden käyttötiedot vuoden 2013
ajalta. Käyttötiedot tarkistettiin elintarvikeostoista ja luomutuotteiden käyttöprosenttien vertailu tehtiin
toimipaikkakohtaisesti käytetyistä kilomääristä.

Kilpailu järjestetään jälleen ensi vuonna ja Luomu SM 2015 avataan maaliskuussa. Kilpailun ohjeet
löytyvät www.portaatluomuun.fi -sivustolta.

Portaat luomuun -ohjelma

Portaat luomuun -ohjelma on vapaaehtoinen ammattikeittiöille suunnattu valmennusohjelma, jolla
edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana yli 2 200 keittiötä. Kaikki
ohjelmassa mukana olevat ammattikeittiöt löytyvät osoitteesta www.portaatluomuun.fi.

Hyria on kuusiportaisen Portaat luomuun -ohjelman neljännellä portaalla.

Lisätietoja

Hyria, ruokapalveluesimies Marianne Töyrälä,
puh. 050 573 6822, marianne.toyrala@hyria.fi

Portaat luomuun -ohjelma, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria,
puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi


Palaa otsikoihin